Jag läser i senaste numret av Axess (Oktober 2024) en artikel av Bengt Jangfeldt. Han refererar där till Thomas Mann och skriver följande:

”Manns hat mot Hitlertyskland ledde honom med åren till slutsatsen att det enda verksamma sättet att bekämpa barbariet är en ’militant humanism’ som inte drar sig för våld. Han välkomnade de allierades bombningar av sitt fosterland: ’Denna gränslösa gemenhet, detta kräk-framkallande bedrägeri, detta skändande av ord och tanke, detta överdimensionerade lustmord på sanningen måste utplånas till varje pris och med alla medel'”.

Just så. Humanismen måste bli militant för att med ALLA medel bekämpa barbariet. Det var i den andan jag skrev den text, som gjorde att jag blev tvungen att lämna såväl Sverigedemokraterna som mina uppdrag som nämndeman i Shariadomstolarna i Karlstad. Läs den texten – och några andra – här (pdf): Anti-islamistiska sångboken.

Det var i den andan som jag tror överste Kurtz verkade i filmen ”Apocalypse Now”. Han hade sett ”the Horror” och var mycket militant.

Många judar fick uppleva denna ”Horror” den 7 oktober förra året. En film om just detta med just namnet ”The Horror” finns att se om du skapar ett konto på https://www.tbnplay.se.

Men när jag letar vidare i ämnet hittar jag en sida med namnet ”Militant Humanist” som tycks anse att den militante humanisten bör stödja ”Palestinas” angrepps- och utplåningskrig mot Israel: https://militanthumanist.org. En sådan humanist är inte jag i alla fall! För jag vill inte vräka mer ”Horror” över judarna. ”The Horror” bör istället drabba dem som utropat sig till judarnas, Israels och Västerlandets fiender. Dvs. bland annat de flesta islamister.

Shariadomstolarna i Karlstad ansåg i vart fall att min text mot islamismen kunde uppfattas förespråka våld på ideologisk grund. Jag hade då, antagligen precis som shariadomstolarna, ingen uppfattning om vilken ideologi som de avsåg. Men ”militant humanism” är nog en ganska adekvat benämning på den ”ideologi” som jag och texten står för i detta avseende. Vid sidan av att jag räknar mig som liberalkonservativ alltså.

Som Pär Lagerkvist skrev, i en anda som liknar Thomas Manns: ”Barbaren väljer vapen, du välja må som han”.

The Horror … The Horror …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *