Sapere Aude!

Life, liberty, property - Toujours l´audace - Chutzpah!

 • Öka teckenstorlek
 • Standard teckenstorlek
 • Minska teckenstorlek
Hem Nyheter Amerikanska muslimer skräder inte orden om mördaren i Fort Hood

Amerikanska muslimer skräder inte orden om mördaren i Fort Hood

Skicka sidan Skriv ut PDF

Massmördaren vid Fort Hood, Texas, uppskattas inte särdeles av vissa amerikanska muslimer, att döma av vad The Onion rapporterar. Språkbruket är ganska ovårdat, men ändå. Jag återger här en passage:

And you just had to scream 'Allahu Akbar' while you did it, didn't you? ... Thanks for making the foreseeable future a living hell for normal, peace-loving Muslims in this country. Really appreciate it!Det ligger väl något i detta. Även om långt ifrån alla muslimer är islamister så är alla islamister muslimer (eller påstår sig i vart fall vara det). Islamismen är en politisk ideologi som delvis har sin grund i uttolkningar av islam. Islamismen föreskriver att den som inte underkastar sig islam ska dö. Den som mördar människor under utropandet av orden "Allah är stor", måste nog räknas som islamist.

Per Gudmundson skriver i Svenska Dagbladet om "välvilligheten som förolämpar muslimer". Mördaren major Hasan har tydligen även hållit föredrag för kollegor att det skulle strida mot islam att tjänstgöra i den amerikanska armén. Hasan skulle ju dessutom skickas till Afghanistan för att strida just mot muslimer, och tycks ha omfattat den i islamistiska kretsar omhuldade tesen: "Vi älskar döden mer än ni älskar livet".

Den välvillighet varom Gudmundsson talar, skulle bestå i att medierna inte rapporterar om dessa islamistiska drag hos mördaren, utan i stället påstår att det inte finns någon förklaring. Men förklaringen kan mycket väl vara just denna: Mördaren var islamist.

Genom att tiga om detta riskerar "fredsälskande" muslimer i allmänhet att drabbas just på det sätt den amerikanske muslimen förutser: "Living hell".

Detta vore att göra de fredsälskande muslimerna en stor otjänst.

Gudmundson avslutar sin artikel så här:

Resultatet av den ”välvilliga” nyhetsrapporteringen är att läsarna aktivt vilseleds, och att vanliga hederliga muslimer klumpas ihop med våldsverkare.

Är det inte så rasister jobbar?Länk: I Gilboas svala skugga, som noterar att Hasan även ansåg sig vara palestinier, född i USA som han är.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Senast uppdaterad 2009-12-06 15:55  
Fred i Mellanöstern
Med fokus på Israel i Sverige
 • Varför har TT politiserat sitt uppdrag vad gäller rapportering från Mellanöstern. Om f.d. TT-journalisten Stefan Hjerten och hans ideologiska bakgrund
  Jag har fått privat förfrågan om f.d. journalisten Stefan Hjerten,som var en gång i tiden ansvarig för TT:S Mellanösternavdelning. Jag har skrivit en hel essay (år 2002) om Stefan Hjerten,därför att denna man politiserade sitt yrke på ett anmärkningsvärt sätt. Han skapade en hel skola , nämligen hur man skall förvränga,förfalska och manipulera verkligheten i […]
 • Mellanösterns enda demokrati
  Mellanöstern brinner.  I Libanon sprängdes en bilbomb i Beirut. Som bekant är Libanon delat, på ena sidan finns moderata partier med kristna i täten och på andra sidan en terrororganisation Hizbollah, en extrem shiamuslimsk organisation som har till mål att förinta Israel, men under tiden krigar i Syrien på diktator Assad sida. Nyligen ansvarade de […]
 • Antisionism eller antisemitism? Döm själva.
  Resande i hat  Vittnesmål  från  Vetenskapsfestivalen i Göteborg 2014-05-10 Jag vill beskriva en tvåmansshow som jag bevittnade under Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Herrarna som uppträdde i universitetets föreläsningssal hette Evert Svensson och Gert Gelotte. Den förste var svensk riksdagsman för socialdemokraterna samt mångårig ordförande för kristna socialdemokrater, dvs Broderskapsrörelse. Den andre, Gert Gelotte, är ledarskribent i […]
Sapere Aude!
Liv, frihet, egendom - Life, liberty, property | Toujours l'audace! - Chutzpah! | זכור
 • Israel, judarna och Sverigedemokraterna

  Jag bevistade en konferens i helgen, där bland andra Israels nye ambassadör till Sverige, Ilan Ben Dov, deltog. Här ett foto som jag tog med ambassadören till vänster och tolken, Michael Cohn, till höger.

  Ambassadören berättade att israeliska ambassaden har kontakter med samtliga svenska riksdagspartier utom Sverigedemokraterna. Några konkreta exempel på varför kontakter [...]

 • Ärketerroristen/antisemiten Leila Khaled från PFLP har nyligen tillåtits tala i Europaparlamentet

  EU-parlamentarikern, tillika ordföranden i Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Lars Adaktusson skriver om denna kalamitet i sin blogg:

  Häromveckan inbjöd partigruppen GUE/NGL, som samlar allehanda kommunister och vänsteraktivister och där bland annat det svenska vänsterpartiet ingår, palestiniern Leila Khaled att tala i Europaparlamentet.

  Leila Khaled är medlem i den av EU terrorklassade organisationen PFLP och deltog själv i [...]

 • Göteborg idag: Hammaren och skäran är tillåten – hakkorset förbjudet

  Jo, jag stod ju idag därnere vid Gamla Ullevi för att efter bästa förmåga försöka förhindra nazistiska angrepp mot synagogan. Dessbättre kom nazisterna aldrig så långt, så min förmåga sattes aldrig på prov – denna gången.

  Innan jag anlände till närheten av Gamla Ullevi spatserade jag över Heden. Här är vad jag såg:

  Som [...]